Szüreti borválogatások

Bár a Pannonhalmi Borvidéken már augusztus közepe óta tart, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének ültetvényein csak szeptember második hetében kezdődött az idei szüret. Az érett szőlő megfelelő időben történő betakarítása a […]

Tovább olvasom

„A lélek egészségére”

A bor, az ásványvíz, valamint a gyógynövények felhasználásával készült kisüzemi termékek nyomán a sörfőzéssel ismét egy évszázados hagyományokkal bíró vállalkozás innovatív, modern formában való újraélesztésére vállalkozott a Pannonhalmi Főapátság. Átadtuk […]

Tovább olvasom

Szerkezetkész az Illatmúzeum

A pannonhalmi gyógynövénykert komplex turisztikai fejlesztésének keretében a kivitelezők elérték az 55 százalékos készültségi állapotot. A GINOP GINOP-7.1.6-16 „Világörökségi helyszínek fejlesztése” pályázat során számtalan új turisztikai elem készül vagy újul […]

Tovább olvasom

A pannonhalmi gyógynövénykert komplex turisztikai fejlesztése

A Pannonhalmi Főapátság konzorciumi partnereivel, Pannonhalma Város Önkormányzatával és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel 2017 februárjában támogatási igényt nyújtott be a Széchenyi 2020 program GINOP-7.1.6-16 „Világörökségi helyszínek fejlesztése” pályázati felhívására. A […]

Tovább olvasom

Új csokikban gyógynövények és borok

A Pannonhalmi Főapátság idén teljeskörűen megújította a csokoládé kínálatát. Szakmai partnerünkkel, a soproni Harrer Csokoládéműhellyel közös munka eredményeként három új, gyógynövényes csokoládét alkottunk. Gyógynövényeink és Pincészetünk borainak házasításából pedig három […]

Tovább olvasom

Hemina, Prior, Infusio

Korábbi cikkeinkben már írtunk a Pannonhalmi Főapátság Pincészetének arculatváltásáról, az új címkék egy részéről és a borkínálat finomhangolásáról. Most a kisebb palackszámú, exkluzívabb tételek arculatát vesszük sorra. Hemina fehér és […]

Tovább olvasom